تاثیر تریاک بر اخلاق و رفتار افراد

سال‌های زیادی است که پزشکان، تریاک و مشتقات آن را به عنوان مواد مخدر شناسایی کردند، و راه‌های ترک آن‌ها را به معتادان آموزش می‌دهند؛ ولی متاسفانه هنوز هم افراد زیادی در تمامی جوامع به تریاک و مشتقات آن معتاد می‌شوند. از دیرباز خیلی از معتادان، به بهانه‌های مختلفی همچون رفع کمردرد، سعی در توجیه مصرف مواد مخدری مانند تریاک دارند. حتی برخی از آن‌ها با فرض مصرف تفننی، خود را معتاد نمی‌دانند! اما لازم است بدانید تمام افرادی که حتی به صورت تفریحی، از مواد مخدر استفاده می‌کنند، هم جزو معتادان هستند.

متاسفانه تریاک و مشتقات آن، علاوه بر جسم و روان، بر رفتار معتادان هم تاثیر مخربی می‌گذارد، و گاهی موجب سردی روابط بین اعضای خانواده با فرد معتاد، یا فروپاشی کانون یک خانواده می‌شود. متاسفانه تاثیرات مخربی که تریاک بر اخلاق و رفتار می‌گذارد، سریع‌تر از تاثیرات مخرب آن بر جسم معتادان ظاهر می‌شود! از جمله تاثیرات اولیه تریاک بر رفتار افراد، می‌توانیم به افزایش تنبلی و کم شدن نظافت شخصی معتادان اشاره کنیم. در این مقاله، قصد داریم به تاثیر تریاک بر اخلاق و رفتار افراد و سایر تاثیرات این ماده مخدر بر تمامی جوانب زندگی یک معتاد بپردازیم.

تاثیر تریاک بر اخلاق و رفتار انسان چگونه است؟

علل زیر را علل مصرف مواد مخدر از نظر یک معتاد را می‌توانیم نام ببریم:

  • برای درمان انواع دردها
  • درمان دیابت و بیماری‌های قلبی
  • برای کاهش استرس و افسردگی
  • برای کاهش اضطراب، ناراحتی و...
  • افزایش میل جنسی

تاثیر تریاک بر اخلاق و رفتار انسان چگونه است

علم پزشکی ثابت کرده است، که در اوایل مصرف مواد مخدری مانند تریاک، تاثیراتی را روی موارد فوق الذکر شاهد هستیم؛ ولی به مرور زمان مصرف مواد باعث بیماری‌ها و عوارض گوناگونی می‌شود. از عوارض ابتدایی اعتیاد به تریاک و مشتقات آن، می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم.

  • دروغ گفتن پیاپی به اطرافیان به خصوص خانواده و نزدیکان
  • تنبلی بیش از حد
  • کم شدن نظافت شخصی و ظاهری ژولیده در تمامی اوقات
  • رها کردن یا اخراج شدن از محل کار به علت تنبلی و امروز و فردا کردن کارهای محوله
  • ترک تحصیل به عللی همچون عدم علاقه به درس و...
  • قطع ارتباط با دوستان صمیمی قبل از اعتیاد و یافتن دوستانی که به نوعی با اعتیاد آن‌ها مرتبطند.
  • پرخاشگری بیشتر نسبت به قبل
  • دوران انزوایی بیش از حد

با شروع مصرف مواد مخدر، افراد معتاد میزان درغگویی آن‌ها به شدت زیاد می‌شود؛ و هر چقدر بیشتر در دام اعتیاد اسیر شوند، با ظاهر ژولیده‌تری در اجتماع ظاهر می‌شوند. حتی اگر شما در برابر این رفتارها به آن‌ها واکنش نشان بدهید، آن‌ها در ابتدا با رفتارهای پرخاشگرانه با شما برخورد می‌کنند، و به مرور زمان بجای پرخاشگری، به فرد گوشه‌گیری تبدیل می‌شوند!

تاثیر انزوای معتادان بر زندگی آن‌ها

تاثیر انزوای معتادان بر زندگی آن‌ها

این انزوا و تنبلی و بی‌حوصلگی آن‌ها، به مرور زمان باعث از دست دادن کار یا ترک تحصیل می‌شود. اعتیاد به تریاک و مشتقات آن، به گونه‌ای روی رفتار و اخلاق افراد تاثیر مخربی دارد، که حتی افرادی که به بهانه افزایش میل جنسی شروع به مصرف مواد کرده‌اند، به مرور زمان دچار بی میلی جنسی می‌شوند؛ همین بی میلی جنسی و سایر مسائل اعتیاد، ممکن است به جدایی زوجین منجر شود.

رفتار متقابل مردم با فرد معتاد طرد از جامعه

متاسفانه اعتیاد در تمامی جوامع و در تمامی لایه‌های اجتماعی رسوخ کرده است، و امروزه از افراد ثروتمند تا افراد فقیر را می‌بینیم، که درگیر اعتیادند. یکی از عوارضی که هر نوع اعتیاد برای معتادان دارد، طردشدگی اجتماعی آن‌ها است. این طردشدگی به قدری شدید است، که حتی افرادی که اعتیادشان را ترک کردند، هم به سختی می‌توانند وارد اجتماع و بازار کار شوند! همین طردشدگی اثرات مخربی را دارد.

این افراد به سختی می‌توانند وارد حرفه سابقشان قبل از اعتیاد شوند. همین فشارهای روحی باعث عدم علاقه معتادان به ترک اعتیاد می‌شود. امروزه در تمامی جوامع، کمپ‌های برای ترک انواع اعتیاد و بازگشت تدریجی معتادان به اجتماع کاری و خانوادگی وجود دارد. در این کمپ‌ها معتادان بعد از ترک، مستقیم وارد جامعه نمی‌شوند، و در اجتماع کوچک آن کمپ، مشغول فعالیت روزمره می‌شوند؛ بدین گونه کمتر دچار طردشدگی از سوی جامعه در ابتدای ترک خواهند شد، و پس مدتی به همان فرد قبل از اعتیاد تبدیل می‌گردند. اصفهان کمپ یاریگر شما برای ترک اعتیاد، و ورود به اجتماع خواهد بود.