از بین‌ بردن اثرات معجون بیرجندی

تا به حال نام‌های کیک خنده، شیرینی خوسفی، معجون فریب و یا معجون بیرجندی را شنیده‌اید؟ این‌ها نام یک معجون توهم‌زا است که در ترکیباتش از ماری‌جوانا استفاده می‌شود. در ادامه‌ی این مطلب شما را با این ماده‌ی مخدر بیشتر آشنا می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.

مواد مخدر حلوا (معجون بیرجندی) چیست؟

معجون بیرجندی، لوز، کلوچه معجون یا کلوچه فریب، نوعی شیرینی خوراکی اما مخدر است. این شیرینی دارای مواد طبیعی محرک و توهم‌زایی است که بیشتر در استان خراسان جنوبی به‌خصوص شهر خوسف ساخته و البته یافت می‌شود. ترکیبات اصلی در این کلوچه، زیره و روغن ماری‌جوانا هستند. این کلوچه‌ی خوراکی، طبعی گرم دارد و معطر و شیرین هم هست.

این شیرینی از موادی گرم‌ مزاج مانند زیره، روغن ماری‌جوانا، زنجبیل، هفت نوع مغز و شکر ساخته می‌شود. بنا بر گزارشی از وزارت آموزش و پرورش این ماده مخدر در سال ۱۳۹۱ در اطراف مدارس خراسان رضوی بسیار به فروش می‌رسیده.

این معجون را به نام‌های مختلفی نامیده‌اند: حلوای بیرجندی، کلوچه بیرجندی، شیرینی خوسفی، معجون زابلی، کیک خنده و معجون فریب. در گذشته در استان خراسان جنوبی به ‌ویژه شهر خوسف از آن برای پذیرایی از میهمانان خود در جشن‌ها و مراسم‌ها استفاده می‌کردند.

مواد مخدر حلوا (معجون بیرجندی) چیست؟

عوارض معجون بیرجندی

این معجون محرک و توهم‌زا است. مصرف‌کنندگان آن معمولاً رفتارهای متفاوتی را از خود بروز می‌دهند. رفتارهای عجیبی که گاهی به دلیل اختلال در حواس و تصمیم‌گیری است. اثرات مصرف این شیرینی مشابه با استفاده از ماری‌جوانا یا همان علف و یا گل است. این عوارض معمولاً به شکل رفتارهایی همچون از کارافتادگی حواس، عدم درک صداها، نداشتن درکی از زمان، متوجه مکان و بُعد نبودن، خشکی دهان و افزایش اشتها بروز پیدا می‌کنند.

از دیگر عوارض این ماده یا همان شیرینی می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • لرزیدن
  • احساس سنگین‌شدن
  • گیج‌رفتن سر
  • متوهم شدن بسیار شدید
  • عرق‌کردن غیرطبیعی
  • ناتوانی در جمع‌کردن حواس و متمرکزشدن
  • خوردن غذا در حد غیرعادی
  • اختلالات اعصاب
  • مشکلات بینایی
  • بالارفتن ضربان قلب
  • انزوا
  • تشدید ناراحتی در صورت اندوهگین بودن فرد پیش از مصرف
  • ضعف در تصمیم‌گیری
  • تشدید خوشی در صورت خوشحال بودن فرد پیش از استفاده

عوارض معجون بیرجندی

از بین‌ بردن اثرات معجون بیرجندی (سم‌ زدایی)

زمانی که ماده‌ی مخدر معجون بیرجندی به مقدار زیادی وارد بدن شود، فرد مصرف‌کننده را به خود وابسته می‌کند. به همین سبب برای از بین ‌بردن اثرات این معجون باید همه‌ی مقداری که به بدن وارد شده است، از آن خارج گردد. پس از آن می‌توان کارهای روان‌درمانی را آغاز کرد. به این کار سم‌زدایی می‌گویند. در سم‌زدایی فرد بیمار باید از خوراکی‌های مناسبی مانند میوه‌های فیبردار و نوشیدنی‌های مفید استفاده کند. همچنین بیمار باید استراحت کافی و فعالیت اصولی داشته باشد. نکته‌ی مهم این است که انجام هر یک از این موارد، باید تحت نظارت پزشک و دستورات او انجام گردد. به این دلیل که تنها دقیق و اصولی بودن کارها سبب به‌ وجود آمدن کمترین عوارض و البته بهترین نتیجه‎‌ی ترک برای فرد می‌شود.

برای حذف ماده‌ی معجون بیرجندی و ترک آن از بدن، باید مراحلی از جمله زدودن سم‌های وارد شده، استفاده از داروهای مناسب تحت ‌نظر پزشک، تحرکات ویژه و درمان ذهن و روان را پشت سر گذاشت. این‌ها روش‌هایی است که معمولاً در ترک انواع مواد مخدر طی می‌شوند. ترک معجون بیرجندی نیز از این موضوع مستثنی نیست. درست‌ترین و کم‌ریسک‌ترین اقدام این است که به یک مرکز معتبر و مجرب مراجعه نمایید تا از همان ابتدا در مسیر صحیح قرار بگیرید و سریع‌تر به نتیجه نهایی برسید.

جمع‌بندی

معجون بیرجندی، فریب، حلوا، لوز و نام‌های دیگر، یک شیرینی تهیه شده از مواد با طبع گرم است. مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن شامل روغن ماری‌جوانا، روغن کنجد، زیره، هفت نوع مغز و دیگر مواد است. این شیرینی درگذشته در مهمانی‌های شهر خوسف به ‌عنوان پذیرایی استفاده می‌شده. از عوارض مصرف آن می‌توان به توهم، عدم درک مکان، زمان و بعد، اختلالت عصبی، بالارفتن ضربان قلب، سرگیجه، عرق‌کردن بیش از حد، ایجاد مشکلات بینایی و غیره اشاره کرد. البته باید توجه داشت که این عوارض در افراد مختلف متفاوت هستند و همه به یک نوع عارضه مبتلا نمی‌شوند.

برای ترک این ماده‌ی مخدر باید از روش سم‌زدایی استفاده کرد. در این روش بهتر است بیمار زیر نظر پزشک داروهایی را نیز مصرف کند. مراجعه به یک کمپ ترک اعتیاد بهترین راه است.