آیا متادون تست مورفین را مثبت می‌کند؟

متادون یک نوع داروی مخدر است. این ماده را پزشک برای کاهش و تسکین دردهای شدید تجویز می‌کند. برخی آزمایش‌ها وجود دارند که می‌توانند متادون را در بدن فرد تشخیص دهند. رایج‌ترین روش انجام تست نیز برای تشخیص متادون همان آزمایش ادرار است. در ادامه‌ی مطلب بررسی می‌کنیم که آیا مصرف متادون، آزمایش تست مورفین را مثبت می‌کند یا خیر؛ پس با ما همراه باشید.

آیا متادون مورفین دارد؟

متادون یک شبه داروی مخدر صنعتی و آزمایشگاهی است. از این ماده برای درمان اعتیاد به سایر مواد اعتیادآور و شبه افیونی مانند هروئین، مورفین و کدئین استفاده می‌کنند. گاهی نیز در صورت داشتن دردهای شدید، پزشکان برای تسکین درد، متادون را تجویز می‌کنند. در فرایند ترک دیگر داروهای مخدر از قرص و یا شربت متادون برای مهار بیماری و جلوگیری از عوارض ترک  استفاده می‌شود. این کار با علم به اینکه مصرف آن، تأثیرات مخرب ماده مخدر را ندارد، انجام می‌گیرد.

متادون مانند مورفین و هروئین با تأثیرگذاری بر گیرنده‌های اوپیوئیدی عمل می‌کند. مانند همان مواد هم شدت درد و خماری مصرف‌کننده را تثبیت می‌کند. مدت‌زمان اثر مصرف متادون و حالات رفتاری آن در ابتدای مصرف بین ۴ تا ۷ ساعت است. به همین دلیل متادون مورفین ندارد؛ اما مانند مورفین یک ماده‌ی شبه افیونی است که خاصیت خواب‌آوری هم دارد.

آیا متادون مورفین دارد؟

آيا متادون و بوپره نورفين، مرفين دارد؟

بوپره نورفین یا قرص B12 یکی دیگر از انواع داروهای مخدر است. این ماده را هم  برای تسکین دردها به کار می‌برند. در صورت استفاده‌ی مداوم و بیشتر از حد مجاز از این ماده افراد دچار کندی و تنگی نفس می‌شوند. در ادامه‌ی مصرف زیاد این دارو نیز، امکان دارد فرد مصرف‌کننده جان خود را از دست بدهد.

بوپره نورفین در واقع ماده‌ی مخدر نیمه‌صنعتی محسوب می‌شود. این ماده از مشتقات تبائین است. در ترکیبات تریاک نیز بوپره نورفین وجود دارد. در واقع بوپره نورفین از آلکالوئیدهای گیاه خشخاش به دست می‌آید. از دیگر استفاده‌های دارو بوپره نورفین، رفع وابستگی به مواد مخدر است. بوپره نورفین با اتصال به گیرنده‌های مخدر در مغز، اثرات مخدرهای افیونی را تقلید و مسدود می‌کند. این امر کاهش علائم ترک و میل به مصرف مواد افیونی و مخدر را در پی دارد.

در جواب این سؤال آیا بوپره نورفین، مرفین دارد یا خیر، باید بدانید که این ماده دارای مشتقات مرفین است. به همین سبب خاصیت اعتیادآوری دارد. البته قدرت این قرص 40 برابر بیشتر از مورفین است. به همین دلیل است که مصرف خودسرانه‌ی این قرص عواقبی مانند اعتیاد را به همراه دارد. در نتیجه‌ی مصرف خودسرانه، فرد مصرف‌کننده باید وارد فرایند ترک شود.

لذا 2 روز قبل از آزمایش اعتیاد باید از مصرف داروهای شبه مخدر مانند بوپرنورفین خودداری کرد. گاهی برخی استفاده از بوپره نورفین را برای منفی شدن تست اعتیاد پیشنهاد می‌کنند. انجام این کار نیز فرد را دچار ابتلا به عوارض این ماده می‌کند و خطرناک است. در هر صورت این ماده باید صرفاً تحت نظر پزشک مصرف گردد. البته منفی کردن تست اعتیاد نیز از خواص آن است که باز هم باید با مشورت پزشک مصرف شود.

ماده‌ی بوپره نورفین در صورتی که در دوز خاص و کنترل شده استفاده گردد، دارای خاصیت سم‌زدایی است. به همین دلیل است که از آن در مراکز ترک اعتیاد استفاده می‌کنند. قدرت داروی بوپره نورفین، در حدود 4 برابر مرفین است. به همین خاطر باید زیر نظر پزشک و در دوزهای کنترل شده مصرف شود، در غیر این صورت فرد گرفتار اعتیاد به مرفین می‌شود. مصرف داروی بوپره نورفین توسط آزمایش ادرار، بزاق، خون و مو قابل تشخیص است.

متادون نیز فاقد مورفین است و تنها خواصی شبه مورفین دارد. متادون یک مخدر مصنوعی ساخته شده در آزمایشگاه است ولی مورفین از ماده‌ی شیره‌ی خشخاش به دست میاید.

آيا متادون و بوپره نورفين، مرفين دارد؟

جمع‌بندی

متادون آزمایش مورفین را مثبت نمی‌کند. ماده‌ی بوپره نورفین برای تسکین درد بیمار و یا در پروسه‌ی ترک اعتیاد توسط پزشک تجویز می‌شود. این ماده را تنها باید زیر نظر پزشک مصرف کرد و استفاده‌ی خودسرانه از آن خود موجب اعتیاد می‌شود. این ماده دارای مورفین نیز هست؛ ولی اثر چندین برابر مورفین دارد. برای درمان بیماری اعتیاد بهتر است به پزشک و مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنید.